Место страдања у Футошкој улици

Локација: Касарна лоцирана у 5 beginner strength training programs bodybuilding steroids for sale les programmes de musculation. Футошкој улици

[ngg src=“galleries“ ids=“71″ display=“basic_imagebrowser“]У касарни која је лоцирана у Футошкој улици, мађарске окупационе трупе стрељале су једанаест особа. Идентификација над овим лицима никада није спроведена и when is it best to take anavar сва лица су сахрањена 19. априла 1941. године у заједничкој гробници која је лоцирана на Успенском гробљу.

 

 

У комплексу ове касарне, у више наврата током Другог светског рата извршене су и егзекуције над учесницима НОП-а. О томе сведочи и спомен-плоча која је постављена у знак сећања на погубљење које је спроведено над неколико учесника НОП-а 25. новембра 1941. године, као и  спомен-плоча посвећена сећању на народног хероја Светозара Марковића Тозу који је такође погубљен у кругу касарне. You’ll might look at a person’s good fortune grand slot 777. Спомен-табле које су постављене на фронтални део фасаде касарне поред главног улаза садржајем текста упућују на конкретан догађај, односно на мартирство и херојство убијених. Постављање ових спомен-плоча треба сагледати у контексту оновремених идеолошких тенденција официјелне државне политике и КПЈ која је тежила инструментализацији локација везаних за револуционарне и ослободилачке тековине, односно истицању места страдања и мучења на којима су од стране окупатора погубљени учесници НОБ-а и други ратни заробљеници.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn