Лична сећања на некадашњу Робну кућу НОРК

Локација: Ћошак Јеврејске улице и Булевара Михајла Пупина
[ngg src=“galleries“ ids=“58″ display=“basic_imagebrowser“]

Испитаник са којим је обављен разговор о овој робној кући истиче ,,како је она била хит када је отворена” као и да је ,,била јако популарна нарочито седамдесетих година”. Он је истакао како је ,,Норк био савремени пандан Прогресу и Узору” и да су се, када је отворен ,,сви чудили због покретног степеништа које је имао”. По његовим речима ,,Новосадска организација робних кућа је била популарна и што је имала два спрата”, односно због величине продајног простора.

 

 

Други саговорник истиче да су се након што је отворен Норк, као што су пре тога постојали ,,љубитељи Прогреса или Узора”, појавили и ,,љубитељи Норка”, иако да нико ,,од њих није знао да објасни зашто су љубитељи Прогреса, Узора или Норка”. Он се присећа како је током седамдесетих година стално ,,слушао по граду међу пролазницима” или од ,,својих познаника о Норку”, односно о томе ,,како иду у Норк”. Према његовим речима, када је отворен Норк, многи више нису желели да ,,одлазе у Прогрес и Узор тврдећи да су застарели” у односу на НОРК у којем је био већи избор производа.

 

 

 

Испитаница са којом је обављен разговор о НОРКУ, истиче да је ,,он био прави хит међу Новосађанима када су га отворили”, али и да су ,,цене биле више него у Прогресу и Узору”. Такође се сећа како су се ,,људи хвалили да су неку ствар купили у Норку”. Међутим, према њеним речима, бројни људи попут ње на пример који су волели Прогрес, или они који су волели Узор ,,нису се продавали лако”, односно нису ,,правили фаму од Норка”. Сећа се како ,,њен познаник који је волео Прогрес намерно није куповао у Норку”, при чему је тврдио ,,како неће да купује у Норку зато што тамо купују сви напувани”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Категорије Чланака

Повезани чланци