Лична сећања на некадашњи Музички магазин у Дунавској улици

Локација: Дунавска улица

[ngg src=“galleries“ ids=“44″ display=“basic_imagebrowser“]Музички магазин се налазио у згради у Дунавској улици бр. 5 и од педесетих година двадесетог века био је у саставу београдске ,,Скале”, затим новосадског ,,Тона”, па београдске издавачке куће ,,Просвета”, да би на крају био под управом ,,Про музика” из Београда. О њему је разговарано са једном информанткињом и два информанта.

Испитаница је истакла како је у овој продавници још од ,,када је била девојка куповала различите плоче за које је одвајала новац од џепарца који су јој давали родитељи”.

 

 

Други информант је напоменуо како је још шездесетих година у ,,Магацину купио своју прву гитару”, а ,,касније и бубњеве”, с обзиром да је са друговима имао ,,младалачки бенд”. Он је истакао да је ова продавница, поред ,,Југотона који је исто био у Дунавској” било једно од његових омиљених места где ,,не само да је куповао инструменте и опрему”, већ је и купио ,,неколико стотина  различитих плоча”.

Трећи испитаник, причајући о Музичком магацину се сетио како је у њему купио ,,жице за гитару коју му је мама донела из Пољске”, као и прву плочу класичне музике ,,Музику милиона на 45 обртаја”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Категорије Чланака

Повезани чланци