Лична сећања на Млечни ресторан и каснији ,,Грил 13″ на месту данашењег Аполо центра

Локација: Простор данашњег Аполо центра

[ngg src=“galleries“ ids=“24″ display=“basic_imagebrowser“]Један од испитаника са којим је разговарано о овој локацији, истакао је да је млечни ресторан код ,,биоскопа Звезда постојао до осамдесетих година”, односно до преуређења објеката на овом потезу приликом изградње Аполо центра. Саговорник је описујући ентеријер некадашњег ресторана истакао како је раних шездесетих година ,,ресторан имао столове са мермерним плочама” и како су ,,постојала и два или три нижа сточића, намењена за децу”. Испитаник се сећа како су се ,,у ресторану правиле мекике и бела кафа”, које је она најчешће куповао, али да је било “и много тога другог”. Напоменуо је да је бела кафа ,,била одлична” и да данас ,,нигде више не постоји таква”. Касније је ,,током седамдесетих овде отворен први грил у граду”, истакао је информант, при томе описивајући како је изгледала ,,велика метална електрична плоча на којој је припремано месо и различити омлети”.

 

 

Другом испитанику који је причао о гриловима у Новом Саду, односно о млечним ресторанима, остало је у сећању је како је ,,волео да уз погачице или мекике пије јогурт које је особље служило у стакленим чашама и које су стајале поређане у витринама са пецивима”. Према његовим речима, овај простор је касније ,,био Грил 13”, који је ,,личио на некакву студентску мензу где је вечито била галама и где је већином долазила омладина” којој је и ,,он тада припадао”.

Испитаница која се присећала Грила 13 седамдесетих година, истакла је како јој је ,,ресторан остао у сећању по укусним сендвичима са мајонезом које су у ресторану спремали по својој тајној рецептури”.

Четврти испитаник је истакао како је као ,,средњошколац у Грил долазио на бурек којег је таманио у великим количинама”. Такође се сећа и ,,невероватно добрих сендвич-кифли са домаћим мајонезом” који су имали ,,божански статус” међу његовим друговима.

Пети саговорник са којим је покушан разговор о овом ресторану, само је рекао ,,Атхеист Рап је све то фино објаснио, и атмосферу и масу, једноснавно све, само одслушај песму и одмах ћеш осетити мирис и укус Грила са све људима у њему”. Онда је револтирано добацио ,,ј….м матер оном ко га је срушио и уместо њега направио оно с….е, где данас продају пластичну храну”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Категорије Чланака

Повезани чланци