Лична сећања на посластичарницу Цариград

Локација: Булевар Михајла Пупина

[ngg src=“galleries“ ids=“40″ display=“basic_imagebrowser“]Једна од саговорница са којој је обављен разговор о посластичрници Цариград, истакла је, како је од раног детињства до данас ,,када је већ бака”, стално долазила у Цариград на ,,најбоље тулумбе, сутлијаш и сладолед од ваниле у граду”. Она се сећа, како је Цариград ,,био главно место за дружење свих који су шездесетих и седамдесетих шетали по корзу”.

 

 

Други информант је, причајући о Цариграду, истакао ,,да су у Цариград долазили многи познати глумци и политичари”, као и да је ,,увек, као и сада”, Цариград био ,,познат по оријенталним колачима и најбољем сладоледу”. Саговорник је такође истакао, како је он у Цариград увек ,,најчешће одлазио на сутлијаш и бозу”, која се према његовим речима ,,овде увек припремала и још увек се припрема по тајном рецепту мајстора”.

 

 

Трећа саговорница са којом је обављен краћи разговор, истакла је да јој је Цариград ,,била поред Нешића најбоља посластичарница”, иако су се ,,оне међусобно разликовале по врстама колача”. Информантиња је такође истакла ,,како је у млађим данима са друштвом а касније и са момцима”, када би шетала Корзом ,,обавезно свраћала на баклаве или тулумбе и одличну лимунаду”, која је, према њеним речима ,,током врелих летњих месеци била прави мелем колико је умела да окрепи”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Категорије Чланака

Повезани чланци